torstai 10. lokakuuta 2013

Päärynäkaneli-kakku

Muutama päärynä hedelmäkulhon pohjalla houkutteli kokeilemaan jotakin.
Tässäpäs oikein mehevä ja herkullinen päärynäkakku, päärynän tilalla voi yhtä hyvin käyttää omenaa. Eli hihat ylös, myssy päähän ja leipomaan.

Kyytipojaksi passais se vaniljajätski/kastike hyvin, mutta maistui toki ilmankin. =)


175 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
  2-3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kanelia
noin 2 päärynää raastettuna

Vatkaa voi ja ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sen jälkeen kermaviili tai ranskankerma, kumman sitten valitsetkin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. 

Laita puolet taikinasta kakkuvuokaan (voideltuun ja jauhotettuun), minä käytin 24cm irtopohjavuokaa. Sen jälkeen laita kanelilla ja sokerilla maustettu päärynäraaste ja sitten loput taikinasta. 

Paista 175 asteessa noin 50-60 minsaa. 

7 kommenttia:

  1. Onpa kiva kakkuohje, varmaan toimii myös yhdellä päärynällä ja yhdellä omenalla.

    VastaaPoista
  2. löysimpäs ihanan blogin. ohjeet helppoja ja isonkin sakin kans helppo toteuttaa!! vastakin tulen vierailulle. eli uusia päivityksiä odotellessa ;) -hantta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kyllä sitä ison sakin kans mielellään suht yksinkertaisia leivonnaisia leivoskelee. Nykyään ollut vähän hitaanpuoleisia nämä päivitykset, ei vain tahdo aika riittää. :)

      Poista
    2. Niin tuttua tuo ajan riittämättömyys :) oispa kiva tietää mistä päin olet ja kuka siellä blogia päivittelee ;) -hantta-

      Poista
    3. En vain ole nähnyt tarpeelliseksi itsestäni laittaa kuvaa tai paljastaa nimeäni. :) Oulun seudulta olen ja kotiäiti, onhan tuo nyt hullua ettei kotiäidillä ole aikaa päivitellä blogia :D Tärkeimmät asiat täytyy hoitaa ensin. =)

      Poista
    4. Juu ei blogin päivitys ihan ykkös sijalla varmasti oo :) oulun seudulta minäki :)

      Poista