tiistai 9. lokakuuta 2012

Kermaviili-kanelikakku

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku...

Tämä on erittäin hyvän makuinen kuivakakku.


Kakku menossa uuniin...

(kl=kummilusikallinen)

225g marg tai voita (laitoin puolet marg ja puolet voita)
340g sokeria (3 dl)
2 munaa
225g kermaviiliä (1prk)
1 kl vaniljasokeria
450g vehnäjauhoja (6,5 dl)
1 1/2 kl leivinjauhetta
1/2 kl suolaa
1/2 kl soodaa

Väliin ja päälle: 3 rkl sokeria ja 2rkl kanelia

Voitele ja korppujauhota  2 litran kakkuvuoka.

Sekoita kermaviili ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kermaviili-vaniljasokeri seos taikinaan. Viimeisenä lisää kuivat aineet.

Lusikoi noin puolet taikinasta vuokaan ja tasoittele pintaa,  sirottele vajaa puolet kanelisokeriseoksesta väliin ja lusikoi loput taikinasta vuokaan ja tasoittele. Sirottele loput kanelisokeriseoksesta taikinan päälle.

Paista kakkua 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Uunista tultu, ei ole palanut...kanelisokeri seos tekee pinnasta tumman.

Kumottu


Leikattu

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiitos kun löysin Sinut. Ilahduin. Etsin kovasti vastausta kysymykseeni. Omistan kiertoilmauunin.
    Pitäisi leipoa kuivakakkuja. Ongelma on kuitenkin se: miksi minun kuivakakkuni ja kohoaa kauniisti ja paistolämpötila-, asteiko alaritilällä, jauhojen mittasuhteet yms. tarkat. Suihkauttanut päälle rasva Spraytä. K Ä Y aina vaan niin, että kuivakakusta ei tule kaunis päältä. Mitä pitäisi tehdä?? Haluan vastauksen.
    pahuksen ihanasti kohonnut kakku repeää päältä ei IKINÄ tule tasaista pintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, koitapa seuraavalla kerralla VOIDELLA VUOKA HUOLELLISESTI LEIVONTAMARGARIINILLA JA JAUHOTTAA KORPPUJAUHOILLA TAI VAIKKA VEHNÄJAUHOILLA, näin minä teen aina. :)

      Poista